Marknaden vid Zeppelinarhangarerna

23Jun13

riga-007

‘Impössible journey 2013’ …del II (del I hittar du här)

Strax utanför Rigas centrum ligger fem stora Zeppelinarhangarer som idag inrymmer saluhallar och marknader…stora saluhallar och marknader! Ett otroligt utbud av  det mesta som går att äta, men även blommor, kläder, väskor mm. Förmodligen finns det livsmedelsaffärer i Riga, men det känns som om väldigt mycket av dagligvaruhandeln sker just här i och vid saluhallarna.

Det fanns till och med lite foto här…en fotoutställning inne i en av hallarna, med bilder från just saluhallarna och så lite gamla kameror i en ‘antikvitetskiosk’…och jag köpte inte någon…

riga-018

Spårvagnslinjerna går förbi här och på en av gatorna på andra sidan går de elektriska Trolley-bussarna. Vi satt här en stund på en lastkaj och åt en liter färska jordgubbar…1 lat/liter = 12kr. På vägen hem strax utanför Linköping kostade de 45kr/liter!

riga-021

Kötthallen

riga-011

På kvällen har saluhallarna och utomhusmarknaderna stängt och det är ödsligt. Huset i bakgrunden är en riktigt vulgär öststatsarkitektonisk skapelse…vet inte riktigt vad det är, men det stod nåt om ‘akademia’ vid ingången. (Update 20130628: jag fick nu redan på att den pompösa byggnaden är ‘Latvian Academy of Sciences’ av min facebook-kompis Sandris G)

Allt fotograferat med en Polaroid 636 CloseUp och svartvit PX600 direktfilm från Impossible project. Skannat och ytterst lite justerat; exponering, kontrast och skärpa i Lightroom.

Del I av resan hittar du här
Del III hittar du här4 Responses to “Marknaden vid Zeppelinarhangarerna”

  1. Jag gillar verkligen effekten av polaroid-bilderna och dessutom blir jag sugen på att åka till Riga 🙂

    • Sammalunda…det finns mycket att fotografera på andra sidan ‘pölen’…ska man fota risiga hus och förfall, så är det nästan ingen sport 😉


  1. 1 Impössible journey 2013 | Erkki Saikkonen
  2. 2 Jurmala | Erkki Saikkonen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: