Impössible journey 2013

18Jun13

20130618_223626

Första planen var en tur till London under våren…skolledighet var ordnad för Maja, men när det var dags så hade passet visst gått ut. Lika bra var väl det, för det blev riktigt kallt i London just då…kanske tom snö?

Lite alternativa resmål funderades på…Polen, Finland, Berlin…men valet föll på Riga till slut. Kryssning från Stockholm med en extra hotellnatt var det tänkt. Slog ändå en snabbkoll på flygtider och priser innan jag bokade klart…biljettpris från Skavsta: 62kr + alla konstiga avgifter. Flygtid 1 timma och avresa mitt på dagen och inte nån ‘fakiravgång’ som det brukar vara. Avgjort…flyg får det bli! Och en budgetresa blev det…flyg tor + 2 nätter i ett riktigt centralt o bra hotell för två personer = 1500kr allt som allt.

Dotterns krav var att ha med en Polaroidkamera. Gjorde en liten efterlysning på facebook och fick snabbt napp på två stycken…på loppis i Kisa…för 50 spänn styck! Då blev det dags att skaffa film. Polaroid har ju slutat tillverka, men några entusiaster har tagit över fabriken i Holland och börjat nytillverka film under namnet ‘Impossible project’. 3 paket PX680 färgfilm (8 bilder i varje) och 3 olika paket med PX600 svartvit film inköptes. Just här slutar denna resa vara en budgetresa! 😉 Polaroid har väl aldrig varit direkt billig, men dagens priser gör att vi fotograferar med andakt!

Maja körde en testpack under skolavslutningen i förra veckan och är nöjd med resultatet. Jag har kört den första packen svartvitt idag med den andra kameran Polaroid 636 Close-up. Maja kör färgfilmen i en Polaroid 635 Supercolor.

Imorgon ska vi spatsera till den stora marknaden vid zeppelinarhangarerna alldeles härintill…sen framåt eftermiddan tar vi tåget till Jurmala vid kusten för att se om vi kan hitta nåt spännande att fotografera…en solnedgång över Rigabukten kanske? 😉 …eller nåt övergivet…

Fortsättning följer…

Annonser


One Response to “Impössible journey 2013”


  1. 1 Marknaden vid Zeppelinarhangarerna | Erkki Saikkonen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: