Berlin…på spåren…

18Nov12

Berlin är en fantastisk stad att ta sig runt på spår…det finns tunnelbana ‘U-bahn’ (och den är inte underjordisk överallt) i vissa delar av staden, pendeltåg i ringlinje och tvärsigenom ‘S-bahn’, spårvagnar i vissa delar av staden ‘Tram’ och ‘MetroTram ‘…och så går det naturligtvis fjärrtågstrafik igenom staden eftersom de delar spår med S-bahn. Vad som finns var beror mycket på vad som var öst och väst under tiden som Berlin var delat.

 3 Responses to “Berlin…på spåren…”

 1. Erkki, Berlin är en underbar stad att både bo i och att ströva omkring i. Har bott här i 1½ år sedan min pension. Upptäcker hela tiden nya saker och staden är väldigt levande. Det är inte sant att S-Bahn delar spår med den regionala och fjärrtågtrafiken. Däremot går ibland spåren parallellt! Detta sagt som en parentes. Har sett dina bilder på fb ‘Övergivna Platser’ och de sticker ut bland mångas mediokra alster.
  J

  • Jo, jag anade att de inte direkt delar spår/räls…men går iallafall i samma sträckning långa sträckor. Fantastiskt med all spårtrafik av de olika slag i Berlin…som jag besöker alldeles för sällan. Bilderna är från sep 2011.
   Tack för gillande 🙂
   /e

   • De allmänna kommunikationerna i Berlin är fantastiska. Går ofta och överallt. Dessutom till låga priser. Som pensionär abonnerar jag på en månadsbiljett för hela Brandenburg för det fasila priset av €48. Bodde tidigare i Västra Götaland och drabbades av Västtrafik med allt vad det innebär.
    J


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: