Kisa

05Jan12

I Kisa finns två helt runda avloppspumpstationer med platt tak och takkupoler för ljusinsläpp. De är byggda i slutet av 1950-talet samtidigt med reningsverket om jag minns rätt. Enligt en dåtida informationsbroschyr undrade befolkningen och de förbiresande om det var  ‘biljettkiosker för rymdfärder’! Jo, detta var ju Sputnik-tider. Allt är fortfarande i full drift.

 

 

Vad är detta för byggnad? …nån som vet?

 

Annonser


3 Responses to “Kisa”

  1. Visste inte att det fanns runda hus i Kisa också. I Österbymo finns ju ett runt boningshus, jag har alltid undrat hur det kan vara att bo i ett runt hus….

    • På en nyårsnattsvandring i Kalmar, (iklädda nattskjortor och nattmössor) blev min kompis o jag inbjudna till en rund lägenhet i Kalmar vattentorn…det var häftigt minns jag. Sen ställde vi ut på en mässa i Gävle runda gamla Gasklocka i höstas…häftigt det också, finns ett blog-inlägg om det här nånstans…

      • Hittade inlägget med gasklockan, så himla häftig byggnad!! Att ha en fotoutställning där måste vara perfekt. Du får se mycket du, när du reser runt på mässorna!

        Det man funderar över är om väggarna liksom är rundade inuti också och hur man möblerar på ett snyggt sätt. Men det kanske du inte hade i åtanke en nyårsnatt iförd nattskjorta….:-) (vad är det för vana egentligen, är det din tradition, eller är det Kalmaritiskt?)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: