Vreta kloster…typ

18Dec11

Eftersom jag inte vet vad stället heter eller vad det är, får vi köra en gissningstävling 😉 Min gissning är en kvarn med tillhörande silo och vi passerade den får att spana lite på skifferbrottet som ligger vid Knivinge strax utanför Vreta Kloster…vädret var inte det skönaste…snöglopp o blåst.

Järnvägen från Linköping till Motala måste ha gått förbi här enligt kartorna…precis utanför huset. Silobyggnationen fanns ju inte på den tiden. När man åker på vägarna i dessa trakter så ligger det stationshus här och där…med stationsnamnen kvar på fasaderna. Vet man inte att järnvägen gick här en gång i tiden, så ser de ganska malplacerade ut. Skulle vara intressant att följa upp spåren efter dessa nedlagda järnvägar.

Nästa stopp lite senare på turen blev loppisen som ligger i den gamla kvarnen i Fornåsa…samma snöglopp och blåst där, fast värre. Nilla gjorde lite fynd bland lerkrukorna, hittade lite ‘märkeskrukor’ från Gränsfors…det gäller att ligga på topp när man odlar pelargoner.

Under lite rundturer i Motala stannade vi till i Konsthallen för att titta på Leif O Pehrsons fotoutställning med bilder från 1967 till dags dato bl a på temat Urbana spår…sevärt…en del printade på rostfri plåt, vilket gav en riktigt läcker effekt…hänger fram till den 23 dec, passa på.

Annonser


One Response to “Vreta kloster…typ”

  1. Namnförslag på Gullbergs kvarn har inkommit…kanske inte helt fel eftersom det står Gullberg på Busshållplatsskylten i närheten. Tack Mats A.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: