The Chicken Brothers

04Sep11

Vi har en liten Pub här hemma i byn, en liten en, inrymd i en gammal smedja. Dessutom en fungerande smedja. På sommarhalvåret brukar det vara pubkväll varannan lördag och på vintern blir det en pubkväll i mellandagarna …med långkalsonger på! Värdskapet turas vi om med i föreningen och musikuppträdanden är det i stort sett varje gång. Bypuben har varit igång sedan 1994 och sedan 2001 (rätta mig om jag har fel) i Smedjan.

Tord ”Queen Ida” Johansson

Igårkväll var mina förväntningar ganska högt ställda eftersom affischerna utlovade musik av både Waterboys, Perssons Pack, Dan Andersson mfl. Affischen hade också snygga bilder av bandet och medlemmarna …gillas. Vi heter The Chicken Brothers, sa Magnus. Vi kommer från en förort till en sån här by, dit inte GPSen når…en förort dit tunnelbanan inte går. Han pratar ‘naturligtvis’ om Tuna-bygden söder om Vimmerby. Han fortsätter… vi spelar bara musik vi själva inte hann att skriva…nån annan hann alltid före 😉 Vi består av fyra musiker, en trummis och två wannabies…och de ‘vapen’ som hann användas under kvällen var bla gitarr, mandolin, dragspel, fiol, saxofon, trombon, tvärflöjt, tin whistle, munspel, keybord, bas, och diverse trummor och percussion. Det blev en massa skön musik och sköna versioner av de låtar de inte hann skriva…jag vill se mer och höra mer av The Chicken Brothers.

Kicki Willysson

Niklas Grundén

Sen är det ganska svårt att fotografera i Smedjan. Det är trångt, litet och ljuset består bara av två skomakarlampor som delvis hänger bakom bandet och lite levande ljus på borden. Sommartid kan man få in kvällsljus genom de stora fina fönstren och vintertid sprakar en brasa i ässjan. Blixt undviker jag…vill ju försöka förmedla stämningen.

Christer Adelsköld

Mats Molin

 

Thomas C Ericsson

Magnus Sjögren

Sen kan det väl sägas om Smedjan att det bodde två bröder här, den ena snickare, den andre smed och de byggde en gemensam verkstad, där ena halvan av huset är ett snickeri och den andra en smedja. Underligt att det inte brunnit ner. De lär ha delat på hushållerska också…

Annonser


5 Responses to “The Chicken Brothers”

 1. 1 Magnus Sjögren

  Tack Errki! Vilka fantastiska bilder! Vilken stämning du har lyckats fånga med kameran! Precis så som det kändes för oss i C B!

 2. Kanonfina bilder! Längtar redan tillbaka till Opphem!

  mvh

  ”Woodstock”

 3. 4 Åke Hjelm

  Bara att hålla med, suveräna bilder, skildrar stämningen. Så var det ju också ett gäng bildsköna typer som lirade!!!

  Åke, snett över vägen

 4. Väldigt fint konverterade. Stämningen känns. I vår numera nedlagda bygdepub satt vi i kobåsen på bänkar och spelade ett kapsylspel.
  //Katja


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: