Valö Folk 2011…Björn, Janne, Bob, dvärgar och buskspel

14Aug11

Igår var det folkmusikfestival på Valö festplats utanför Björkfors i Kinda. Strålande väder med fullmåne sent på kvällen. Brukar vara svårfotograferat med svårt eller obefintligt ljus. Målet var att försöka fånga lite stämningen på dansbanan och bland buskspelarna med kameran…utöver att njuta av skön musik och glada musikanter och gott grillat vildsvin från Basunda.

Björn J:son Lindh och Janne Schaffer var ett av dragplåstren. Janne skötte mellansnacket och den roligaste anekdoten var från 1971, när de bodde i en villa i Nockeby i Stockholm under en filmmusikinspelning, då självaste Bob Marley fick bo i källaren i pannrummet på en madrass…i 9 månader.
En annan anekdot handlade om när han var med i ‘Snövit och de sju dvärgarna’ (teater/musikal/film?) där han spelade….*trumvirvel*…dvärg (Janne är rätt kort)…Lasse Åberg var också med och han spelade…*trumvirvel*…också dvärg! (han är inte kort)….andra som var med var Björn Skifs, Tomas Ledin och Kerstin Dellert.
Annars hade han fullt sjå med att försöka övertyga att det faktiskt fanns kopplingar till folkmusik i det de spelade. Det var allt från 2000 år gammal egyptisk musik (häftigt) till ny filmmusik till kommande Lasse Åberg-film (arbetsnamn: Störd nörds börd)

Lite mer buskspelsbilder från kvällen…

Då har Valö Folk gått i graven efter tre gånger…tack Erik Johansson och alla andra för tre riktigt lyckade festivaler.

Annonser


No Responses Yet to “Valö Folk 2011…Björn, Janne, Bob, dvärgar och buskspel”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: